Michaël en de draak

Michaël en de draak

De nazomer is aangebroken, de herfst hangt in de lucht... De zon gaat eerder onder en we keren langzaam meer naar binnen, veilig en gezellig in huis. Binnen kun je de herfst prachtig zichtbaar maken met de Story Scenes van Let Them Play Toys. Heb je de paddenstoelen gezien en de Sunset achtergrond? De Story Scenes brengen warmte en sfeer in je interieur, zijn een genot om naar te kijken en begeleiden je kinderen, ook binnenshuis, door de verschillende seizoenen van het jaar.

In ons huis vol dromen dromen we niet alleen over het mooiste speelgoed of de meest duurzame producten. We dromen ook over hoe we bij kunnen dragen aan de gezonde ontwikkeling van een kind, waarbij het kracht en zelfvertrouwen ervaart en nieuwe ervaringen aan durft aan te gaan.

Ken je het verhaal van Michaël en de draak? Een legende van vroeger die gaat over het verslaan van je draken, je eigen innerlijke obstakels overwinnen en moed hebben. Een mooie gedachte en waardevolle oefening om mee aan de slag te gaan met je kind. Het bewust worden van de eigen emoties speelt hierbij een grote rol. Dit bereiken kinderen door hier spelenderwijs mee in aanraking te komen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld schitterende draken maken van de speelklei van Little Munchkins. De heerlijke geuren en het zachte materiaal kan helpen je kind uit te nodigen in een gesprek over wat het ervaart of misschien wel lastig vindt. Maar vind jouw kind het fijn om te kunnen visualiseren. Dan zouden de emotiekaarten van Little Coach House kunnen helpen.

In de loop van het spel en gesprek zal je kind bij zijn of haar draakjes aankomen en voelt het zich gesteund om deze te verslaan. En wat is er nu leuker dan een flinke klap te mogen geven op de klei en er weer één grote bal van te draaien?

Misschien lijkt deze bal wel op een appel? Dat kan geen toeval zijn! Het Michaëlsfeest wordt ook steeds vaker als oogstfeest gezien. Het laatste fruit wordt geoogst en de herfst doet zijn intrede. Tijd voor pompoensoep, zelfgebakken brood en appeltaart!

Wij wensen jullie een hele fijne herfst met elkaar, binnen én buiten!

 

Terug naar blog