Maria Lichtmis

Maria Lichtmis

Waar de lucht gisteren nog stralend blauw was en de zon heerlijk scheen, is het vandaag weer wat grijzer en grauwer. Hoort erbij natuurlijk, maar wij voelen dan toch net een tikkeltje minder ‘positieve vibe’, zeg maar.
Zeker in deze vreemde tijden.

Herkenbaar?

We nemen dus graag even de moeite om het laatste lichtjesfeest van de Adventsperiode in het zonnetje te zetten. Want 2 februari is het alweer Maria Lichtmis!

Een lief feest waarbij we vieren dat de natuur ontwaakt en de dagen gaan lengen. Het is het feest van Moeder Aarde, het feest van licht, vruchtbaarheid en kiemkracht. Sneeuwklokjes komen op, we horen weer vogeltjes fluiten en het zal niet lang meer duren tot ook de bijen wakker worden en hun vleugels op zullen poetsen.

We kunnen niet wachten om de zon weer op onze gezichten te voelen en de aarde onder onze blote voeten op te voelen warmen.

Als je het leuk vindt om (met je kinderen) aandacht aan Maria Lichtmis te besteden, kun je pannenkoeken eten als lunch. Pannenkoeken zijn namelijk net grote zonnen! Heerlijk warm en goudgeel, wij krijgen er trek van!

Heb je nog kaarsjes in huis? Kinderen vinden het prachtig om deze buiten in de aarde te zetten en zo de wortelkindertjes wakker te maken uit hun diepe winterslaap. Als je de lontjes los kunt halen kun je het kaarsvet ook smelten en in een halve lege walnoot gieten, met een stukje lont uiteraard. Deze kun je als drijfkaarsje gebruiken of buiten in de aarde zetten.

En het is natuurlijk supergezellig om met voorjaarsbolletjes zoals blauwe druifjes en narcissen aan de slag te gaan. Heb je nog een mooie schaal en wat losse aarde? Kinderen maken er de mooiste creaties van. De bolletjes zullen binnenshuis snel gaan bloeien en zorgen voor instant vrolijkheid.

Wij hebben er zin in en worden hier heel blij van, jullie ook?

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.