Mama, je bent geweldig!

Mama, je bent geweldig!

'Mama, je bent geweldig!'

Zeggen jullie dit wel eens tegen je moeder? Eigenlijk zou je dit elke dag van het jaar tegen je moeder willen zeggen, maar op Moederdag is het de uitgelezen kans om alle hardwerkende, zorgzame, fanatieke, bezorgde en vooral allerliefste moeders eens goed in het zonnetje te zetten.

Moederdag cadeaus hoeven niet duur te zijn, het gaat om de gedachte, de connectie met je moeder en de liefde die je haar kunt geven op deze dag. Dit kan al met enkel een lief geschreven kaartje, een bloemetje of lekker een keertje voor haar koken. Wij koken zelf 2 a 3x in de week met HelloFresh, super makkelijk, gezond en eigenlijk altijd lekker. Kan niet zo veel mis aan gaan, mocht je geen keukenprinses zijn 😉

Als moeder sta je elke dag voor je kinderen klaar, en dat is vanzelfsprekend. Maar denk je wel eens na over waar jouw moeder behoefte aan heeft? Wat zou ze nou echt geweldig vinden om te krijgen of te horen op Moederdag? Misschien weet je wel direct waar ze behoefte aan heeft en maak hier een creatieve bon voor. Een origineel idee zou zijn deze te bundelen en een bonnenboekje te maken. Ze mag ze zelf inzetten wanneer ze daar behoefte aan heeft, heerlijk toch?

Een massage, een uitgebreide moeder-dochter lunch; het kan allemaal in het boekje. Maar bijvoorbeeld ook een keer stofzuigen of boodschappen voor haar halen kan natuurlijk ook! Je kan zelf het beste invullen waar je moeder het meeste aan heeft.

Ook een fijn idee is om je moeder wat me-time te bieden. Zoals jullie wel weten kom je daar als mama gewoon niet vaak aan toe en gaan er 100 dingen voor, voordat je een keertje aan jezelf denkt. Hoe lekker is het dan als een ander dat een keer voor je doet. Dit kan natuurlijk al met een lekker magnesium bad, een goed tijdschrift, wij lezen dolgraag Kiind! En wat bijenwas kaarsjes voor de sfeer en warmte. Onmisbaar tijdens zo'n rustmomentje.

Houdt je moeder erg van lezen? Dan is een boek natuurlijk altijd een goed idee. Mijn moeder is helemaal weg van Nicci French dus die keuze is makkelijk gemaakt. Mocht je nu teveel twijfelen dan bestaan er vast ook nog wel boekenbonnen. Het is ook heel mooi om eens je gevoelens voor je moeder op papier te zetten. Reken maar dat dit voor altijd wordt gekoesterd en opnieuw wordt gelezen wanneer er behoefte aan is.

Je kunt ook met het hele gezin een origineel Moederdag cadeau geven, namelijk een complimenten pot. Verzamel briefjes van je broers, zussen, buren en andere mensen die dichtbij je moeder staan. Vraag of ze allemaal iets liefs, positiefs en krachtigs op het briefje willen schrijven. Je moeder kan zelf kiezen wanneer ze een briefje uit de pot pakt en dus op elke dag van het jaar kan voelen wat voor een super vrouw en moeder ze is!

Hopelijk hebben jullie wat leuke ideetjes gekregen van deze blog. Deel vooral ook jullie tips en ideeën, lijkt me super om het lijstje steeds meer uit te breiden.

Voor alle moeders, ver, dichtbij, op aarde of in de hemel, dank jullie wel voor alle kracht, liefde en zorgzaamheid. Jullie zijn GEWELDIG!

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.