Lonnekes favorieten: een top 5!

Lonnekes favorieten: een top 5!

 

De meeste mensen die mij kennen en volgen op Instagram weten al lang dat ik enorm fan ben van deze heerlijke shop voor dromers. De producten zijn prachtig, duurzaam, uniek en je voelt in elk afzonderlijk stukje speelgoed de ambacht en de liefde die de maker in dat item heeft gestopt. Dat is wat House of Dreamers zo speciaal maakt: je voelt in alles de passie en liefde voor mooi en magisch speelgoed. Speelgoed met een mooi en eerlijk verhaal, speelgoed dat de zintuigen prikkelt, maar het méést: speelgoed met een hart. En dat kloppende hart achter House of Dreamers, dat maakt deze winkel echt uniek en bijzonder. Door Amy is dit niet enkel een winkel waar je simpelweg mooie materialen kan kopen om je kinderen mee blij te maken, nee dat niet alleen. Je weet ook dat je extra bij je bestelling altijd een hoop liefde meegezonden krijgt. Niet alleen de liefde en ambacht die zit in de productie, maar zeker ook de liefde die zit in het zorgvuldig uitzoeken van het assortiment, de liefde in het contact met de klant, altijd klaar staan om je bij je keuze te helpen, tot het bij elkaar verzamelen van iedere bestelling en in dat doosje een hoop dankbaarheid en liefde meesturen.

 

Nu vroeg Amy mij een blog te schrijven over mijn top 5, maar ben ik dus stiekem begonnen met uit te wijden over waarom ik zo dol ben op deze magische plek en de vrouw daarachter. En niet zomaar, want dat is de basis van elk product dat House of Dreamers verkoopt en dus de basis van mijn enthousiasme! Een passend intro om vervolgens op een rijtje te zetten welke items mijn favorieten zijn. Ik kan je vertellen dat dat ook zeker geen makkelijke opgave was, omdat er zoveel moois is waar ik in mijn praktijk en thuis met veel plezier gebruik van maak. Toch heb ik hier een mooi lijstje met materialen waar jouw hart en die van de kinderen zeker harder van zullen gaan kloppen.

 

1 : Emotiekaarten van Little Coach House

Dit zijn echt mijn “gouden” kaarten die ik gebruik in mijn praktijk én thuis. Ze hebben elke keer weer een enorme aantrekkingskracht op de kinderen. De kaarten helpen hen inzicht te geven en te vertellen of te laten zien hoe ze zich voelen of gevoeld hebben in bepaalde situaties. De uitdrukkingen op de kaarten zijn rustig en simpel. Dat maakt het heel overzichtelijk en al voor jonge kinderen geschikt. Om je kinderen meer inzicht te geven in hun gevoelswereld kun je de kaarten er bij pakken als ze door een bepaalde emotie gaan/zijn gegaan. Door de gevoelens visueel te maken help je het kinderbrein te ordenen wat het allemaal voelt, dat geeft rust en houvast.

 

2 : Little Munchkins Natuurlijke klei

Sinds ik deze klei in huis heb gehaald, wil ik nooit meer anders! De structuur, de geur en de looks: het is fantastisch. Elk potje klei is met liefde gemaakt, is 100% natuurlijk en heeft een eigen geurtje. En dan zijn er ook nog eens potjes met klei waarin bloemetjes zijn verwerkt, waar een kleurenswirl in zit of bijvoorbeeld glitters. Echt een feestje! Wanneer we er thuis mee kleien voelt het zo relaxt dat ik niet zo angstig hoef te zijn dat Lois opeens wat in haar mond stopt. Nou is het zoutgehalte hoog dus teveel binnen krijgen is niet zo handig, maar dat er geen troep in zit geeft mij wat dat betreft heel veel rust. Wat ook rust geeft is kinderen überhaupt laten kleien. Ik schreef al eerder een blog over de (emotionele) functies van kleien. In mijn praktijk laat ik kinderen vaak even kleien als de emoties hoog zijn opgelopen, als er spanning is of als er veel stof is opgewaaid. Elke keer zie ik dan weer die schouders zakken. Elk kind is verliefd op deze klei, ook de kinderen die bijna al geen kind meer zijn: die vragen meteen waar ze deze klei kunnen kopen! Dat zegt genoeg toch…

 

3: Het Regenboogbos van Ocamora

Wat een juweeltje deze! Tien prachtig vormgegeven bomen, voorzien in regenboogkleuren en allemaal uniek. Als je magie in huis wil halen dan is dit echt een aanrader! Deze bomen lijken wel uit een sprookje te komen en prikkelen de zintuigen en fantasiewereld van kinderen. Ik zet ze vaak in om kinderen hun eigen gevoelswereld vorm te laten geven. Elke boom heeft dan een andere kracht of emotie, elke boom zijn eigen wijsheid. Zie je al voor je wat voor prachtige momenten dat oplevert? Kinderen vinden de bomen ook heel fijn voelen, het hout is zo zacht en iedere boom heeft weer een andere vorm en dus andere structuur om te onderzoeken. Naast dat ze zo fijn zijn om mee te spelen en te ontdekken, staan ze ook nog eens te schitteren in je kamer of praktijk. Speelgoed dat je niet op hoeft te ruimen voor een gezellig plaatje is voor mij altijd favoriet, herkenbaar?

 

4 : Bumbu houten diertjes

Sowieso ben ik dol op houten diertjes, maar sinds ik door House of Dreamers het merk Bumbu heb ontdekt richt ik me helemaal op deze verzameling. Je voelt en ziet de ambacht van elk diertje en ze hebben elk hun eigen persoonlijkheid, omdat ze met de hand worden geschilderd. Persoonlijk ben ik vooral heel erg fan van de leeuwenfamilie, ik heb nou eenmaal wat met leeuwen… Los daarvan is elk dier van dit merk een prachtig exemplaar en het leuke van deze diertjes is dat je ze stap voor stap bij elkaar kan verzamelen. Hiermee kunnen kinderen heerlijk hun fantasie loslaten en werelden creëren voor allerlei dierenfamilies. Dit soort materiaal leent zich ook enorm goed om situaties te verwerken door ze na te spelen: als je daar benieuwd naar bent lees je mijn blog over spel en emoties.

 

5 : Mijn eigen kindje: Welpje

Ik kan niet een top 5 lijstje maken van al dat moois van House of Dreamers en dan niet mijn eigen kindje noemen. Als je ergens trots op bent, mag je dat laten zien. En wat ben ik trots dat ie in deze winkel mag staan: mijn kinderboek ‘Welpje en het verdwenen zonnetje’. Amy kocht het boek voor haar eigen hooggevoelige dochter en dat bleek een vriendschap voor het leven tussen Welpje en haar meiden. Toen ze me vroeg of ze Welpje hier mocht aanbieden was dat natuurlijk geen moeilijke vraag! Welpje schreef ik voor alle kinderen die mogen leren dat alle gevoelens oké zijn en de ruimte mogen krijgen. Een boek voor kinderen vanaf 4 jaar waarin ze ontdekken wat er gebeurt als je gevoelens probeert te verstoppen en hoe bevrijdend het is om ze vrij te laten. Mijn missie als kindertherapeut en moeder is om nieuwe generaties kinderen deze belangrijke lessen mee te geven, want oordeelloos naar je gevoelens kunnen kijken en ze vrij laten stromen: dat is een ijzersterke fundering voor je zelfbeeld en voor een gezonde relatie met je gevoelswereld.

 

Vijf prachtige items, maar vooral House of Dreamers in het zonnetje: want dat is meer dan verdiend. Wat zijn jouw favorieten? En naar welk item ben jij heel erg nieuwsgierig geworden?

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.