Bouwen met houten blokken

Bouwen met houten blokken

Waarom is het zo fijn en belangrijk om met blokken te spelen?

Houten speelgoed blijft de fantasie van je kindje prikkelen en zorgt er voor dat ze keer op keer een nieuwe vorm van spelen verzinnen. Goed voor de ontwikkeling!

Motorische ontwikkeling ~

Bouwen met blokken zorgt ervoor dat je kind zich uitstekend ontwikkelt op motorisch gebied. Er is een goede motoriek nodig om de blokken op te pakken, te bewegen en op elkaar te stapelen. Je kind werkt hier dus spelenderwijs aan tijdens het bouwen.

Emotionele ontwikkeling ~

Spelen is van groot belang voor kinderen zodat ze hun eigen gedrag en emoties leren te beheersen. Wanneer de toren omvalt, ervaart je kind bijvoorbeeld gevoelens van frustratie en/of teleurstelling. Wanneer het juist wél lukt, zal jouw kind voldoening en /of tevredenheid ervaren. Deze emoties komen de ontwikkeling van je kind allemaal ten goede.

Wiskundige kennis ~

Als je dacht dat je kind pas op de middelbare school in aanraking kwam met wiskunde dan heb je het fout. Als kleine kinderen bezig zijn met bouwen, zijn ze automatisch ook bezig met rekenen & wiskunde. De kinderen zijn zich er weliswaar niet bewust van maar wat ze doen is kennismaken met verschillende vormen blokken. Ook maken ze bijvoorbeeld een piramide of gewoon een toren. Door alleen al te benoemen wat ze zojuist hebben gemaakt, zijn ze hun wiskundige kennis aan het verbreden. Dit is al erg leerzaam voor je kind! De stelling van Pythagoras komt dan later wel..

Naast de motorische en emotionele ontwikkeling en de wiskundige kennis zijn er nog erg veel vaardigheden die je kind ontwikkelt door simpelweg te bouwen met blokken. Zo stimuleert bouwen de fantasie, creativiteit, het probleemoplossend vermogen en nog veel meer!

Kortom, kinderen en speelblokken zijn een uitstekende combinatie. Heb jij thuis al blokken voor je kind? Zo niet, doe gerust wat inspiratie op in onze shop. Bij vragen help ik graag 🤎

Hieronder een paar foto's van de houten blokken set van Let Them Play, zeker de moeite waard om even te kijken naar dit duurzame merk en hun items in de shop.

Houten blokken, montessori materialen, antroposofisch speelgoed  Houten blokken set, speelset, bijzonder speelgoed Houten blokken set, handgemaakt speelgoed, houten speelgoed, duurzaam eco.

 

Bijzonder speelgoed, houten blokken, handgemaakte blokken  houten blokken set, handgemaakt bijzonder speelgoed, uniek duurzaam en eco  Handgemaakte blokkenset, duurzaam, eco, bouwen

 

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.