Invitation to play

Invitation to play

Een geweldige manier om kinderen te laten leren en groeien. 

Invitation to Play (uitnodiging om te spelen) is een methode die steeds populairder wordt onder ouders en opvoeders. Het is een creatieve en inspirerende manier om kinderen uit te nodigen om te spelen en te ontdekken, terwijl ze tegelijkertijd leren en groeien. In deze blog zullen we uitleggen wat Invitation to Play is, waarom het zo effectief is en hoe je het thuis kunt toepassen.

Wat is Invitation to Play?

Invitation to Play is een creatieve manier om kinderen uit te nodigen om te spelen. Het gaat om het creëren van een uitnodigende en stimulerende omgeving waarin kinderen vrij kunnen spelen en ontdekken. In plaats van dat ouders of opvoeders het spel dicteren, worden kinderen uitgenodigd om hun eigen ideeën te ontwikkelen en hun eigen spel te creëren.

Een Invitation to Play kan alles zijn: een bak met zand en schelpen, een doos met kostuums en accessoires, een tafel vol met knutselspullen, of zelfs een hoekje van de kamer met kussens en dekens. Het idee is om een omgeving te creëren die kinderen uitnodigt om te spelen en te ontdekken.

Waarom is Invitation to Play zo effectief?

Invitation to Play is effectief omdat het kinderen uitnodigt om vrij te spelen en te ontdekken. Door kinderen de ruimte te geven om hun eigen ideeën te ontwikkelen en hun eigen spel te creëren, kunnen ze hun creativiteit en verbeeldingskracht gebruiken en hun eigen interesses en vaardigheden ontdekken.

Bovendien helpt Invitation to Play kinderen om sociale en emotionele vaardigheden te ontwikkelen. Door samen te spelen en te communiceren met anderen, leren kinderen hoe ze moeten samenwerken, problemen oplossen en hun emoties en gevoelens kunnen uiten.

Hoe kun je Invitation to Play thuis toepassen?

Invitation to Play thuis toepassen is makkelijker dan je denkt. Het enige wat je nodig hebt is een beetje creativiteit en de bereidheid om je kinderen de ruimte te geven om te spelen en te ontdekken. Hier zijn een paar ideeën om je op weg te helpen:

  • Creëer een knutselhoek: Leg een tafel vol met knutselspullen, zoals kleurpotloden, verf, papier en lijm. Nodig je kinderen uit om te komen spelen en laat ze hun eigen creaties maken.

  • Maak een verkleedhoek: Verzamel oude kostuums, hoeden en accessoires en leg ze op een tafel of in een kist. Laat je kinderen zich verkleden en hun eigen rollenspellen spelen.

  • Maak een natuurtafel: Leg een bak met zand en schelpen, stenen, takken en andere natuurlijke materialen neer. Laat je kinderen ermee spelen en ontdekken.

  • Bouw een fort: Gebruik dekens, kussens en stoelen om een ​​fort te bouwen. Nodig je kinderen uit om binnen te komen en hun eigen verhalen te verzinnen.

  • Bak samen: Nodig je kinderen uit om samen te bakken. Laat ze kiezen wat ze willen bakken en laat ze zoveel mogelijk zelf doen.

  • Maak een racebaan: Gebruik tape om een ​​racebaan op de vloer te maken. Laat je kinderen hun eigen auto's en vrachtwagens gebruiken om te racen.

  • Speel in de tuin: Nodig je kinderen uit om buiten te spelen en hun eigen avonturen te verzinnen. Geef ze bijvoorbeeld wat zandbak speelgoed, een bal of een paar emmers en schepjes.

  • Maak een sensory bin: Vul een grote bak met rijst, bonen, zand of water en voeg speelgoed of andere objecten toe om te ontdekken. Laat je kinderen hun handen gebruiken om te graven, te voelen en te spelen.

  • Organiseer een picknick: Nodig je kinderen uit om hun eigen picknickmand te maken en ga dan samen buiten lunchen. Laat ze hun eigen sandwiches maken en kies een leuk park of een plek in de tuin om te zitten.

  • Maak een experimenteerhoek: Leg wat eenvoudige experimenten klaar, zoals baking soda en azijn, mentos en cola of olie en water, en laat je kinderen ontdekken wat er gebeurt als ze deze ingrediënten combineren.

  • Maak een speurtocht: Verstop aanwijzingen en laat je kinderen op zoek gaan naar een schat of een prijs. Dit kan binnen of buiten worden gedaan en is een geweldige manier om hun probleemoplossende vaardigheden te stimuleren.

  • Maak een bouwhoek: Verzamel blokken, lego of ander bouwspeelgoed en laat je kinderen hun eigen constructies maken. Geef ze de vrijheid om te bouwen wat ze willen en moedig hen aan om samen te werken en te delen.

  • Speel bordspellen: Speel bordspellen met je kinderen en moedig hen aan om hun eigen spelregels te verzinnen. Dit is een geweldige manier om hun sociale en cognitieve vaardigheden te ontwikkelen.                                      

Hopelijk geven deze ideeën je inspiratie om Invitation to Play toe te passen en je kinderen uit te nodigen om te spelen en te ontdekken.
Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.