Een barnsteen ketting, wat zijn de voordelen ?

Een barnsteen ketting, wat zijn de voordelen ?

Je ziet steeds vaker baby's en volwassenen met een barnsteen ketting of armbandje om. Je kunt de kettinkjes, armbanden en enkelbandjes in verschillende kleuren, lengtes en met verschillende edelsteentjes kopen. Je hebt de barnsteen kettinkjes voor baby's, kinderen en volwassenen. Ze zijn prachtig om te zien en staan bij baby's erg schattig. Maar wist je dat Baltisch barnsteen ook een pijnstillende werking heeft? In deze blog lees je alles over barnsteen en de voordelen er van!

Wat is nou precies zo'n barnsteen ketting?

Een barnsteen armband of kettinkje is gemaakt van barnsteen kralen. Je herkent ze meteen. De, vaak amber gekleurde kraaltjes, hebben een mooie warme uitstraling. Elk kraaltje heeft zijn eigen vorm, uniek, net als jij en ik. Je zou denken dat barnsteen ook een edelsteen is maar barnsteen is een fossiele hars. Het voelt dan ook niet koud aan, zoals een edelsteen, en draagt prettig op de huid. De kraaltjes zijn ook heel licht, fijn voor kleine kindjes. Je vind ze bij House of Dreamers van het merk Mahina La en van een prachtig merk uit Oekraine waarmee we meteen een kleine ondernemer daar steunen.

Barnsteen werkt pijnstillend en ondersteunend

Barsteen kettinkjes staat natuurlijk heel schattig maar ze hebben ook een belangrijke functie. Barnsteen staat er namelijk om bekend een positieve werking te hebben bij het doorkomen van eerste tandjes en kiezen. Wanneer barnsteen tegen de huid wordt gedragen, geeft de warmte van de huid de helende oliën en barnsteenzuur vrij. Het barnsteenzuur heeft een pijnstillende en ontstekingsremmende werking en de huid neemt dit op tijdens het dragen. Perfect om je baby of peuter de ondersteunen tijdens ziekte en ongemak.

In Duitsland is deze remedie heel bekend en vind je de barnsteen kettingen gewoon bij de drogisterij. Gelukkig zie je in Nederland ook dat steeds meer mensen het gaan gebruiken! Naast dat barnsteen de pijn verzacht bij doorkomende tandjes, merken veel ouders ook op dat hun kleintje een stuk minder kwijlt wanneer het een barnsteen ketting draagt. Symbolisch gezien staat Baltische barnsteen voor zorgeloosheid en plezier. Sommige geloven zelfs dat barnsteen kan helpen om te voelen wat goed is en wat niet. Dat klinkt heel fijn toch?

Welke maat heb ik nodig?

Voor kinderen tot 3 jaar kan je makkelijk de baby barnsteen ketting van 32 cm nemen. Is je kindje ouder? Kies dan voor de kinder ketting van 38 cm. Twijfel je over wat je mooi vindt? Meet dan met een touwtje de verschillende lengtes op en kijk wat je voorkeur heeft. Om de juiste maat van een armbandje te bepalen meet je de omvang van de pols op. Vervolgens tel je hier 1,5 tot 2 cm bij op en je hebt de juiste lengte!

Verzorging

Het wordt aangeraden de armband één keer per maand te wassen met een zachte zeep. Vervolgens dient de armband gedroogd te worden in de zon. De hitte van de zon ondersteund de barnsteenzuren om weer omhoog te komen. Het is geen probleem om de barnsteen armband te dragen onder de douche of in bad. Het is echter onverstandig om deze te dragen in chloorhoudend water.

Ervaring met barnsteen?

We zijn natuurlijk heel benieuwd of jij ervaring hebt met barnsteen sieraden! Dragen jij en/of je kleintje(s) het al, en wat is jullie ervaring? Laat het hieronder weten!  

Bekijk onze barnsteen sieraden 

Baby's en peuters: armbandjes en kettingen.
Kinderen: armbandjes en kettingen.
Volwassenen: armbanden en kettingen. 

Bij kleine baby's worden de armbanden worden ook gedragen als enkelbandjes! 


 

 

 

Al eeuwenlang wordt barnsteen ingezet om verschillende aandoeningen te behandelen. Wanneer barnsteen tegen de huid wordt gedragen, geeft de warmte van de huid de helende oliën en barnsteenzuur vrij. De huid neemt deze oliën en zuren op. Het barnsteenzuur heeft een pijnstillende en ontstekingsremmende werking. Perfect om je baby of peuter de ondersteunen tijdens ziekte en ongemak.

 

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.